Autoschades

Ongelukken overkomen je. Niemand wil een ongeluk veroorzaken en niemand zou er betrokken bij willen zijn. Soms gebeurt dit toch en de gevolgen daarvan kunnen heel erg heftig zijn. Gelukkig zijn de auto’s van tegenwoordig steeds veiliger en kom je bij een ongeluk vaker zonder schram en met alleen maar de schrik er van af.

Helaas is dit vaak niet zo voor je voertuig, misschien kun je nog wel rijden met de schade die je hebt opgelopen. Maar mooier zal je auto er zeker niet op worden. Autoschade is een heel groot begrip, dit beslaat dan ook het ontstaan van een pietluttig krasje in de lak van een vallende kastanje of een opspattend steentje tot een auto die als wrak word afgeschreven.

Autoschade is vervelend, want naast de deuk die je wagen misschien heeft, kunnen er onderhuids veel gevaarlijkere dingen aan de gang zijn. De wielen kunnen een afwijking krijgen na een botsing, of er kunnen haarscheurtjes of zelfs breuken ontstaan in het chassis.

Autoschades kun je laten herstellen, maar een hersteller zal ook altijd vanuit prijstechnisch punt kijken of dit voor jou als klant wel een verstandige keus is. Uiteindelijk geeft jou keus natuurlijk de doorslag. Dit natuurlijk in samenwerking met je portefeuille.

Soms is het beter om de auto te verkopen, omdat de kostprijs voor het weer rijklaar maken gewoon de dagwaarde teveel overschrijden, maar ook kan zijn dat de auto kans heeft om nooit weer zo te rijden, zoals deze reed voordat de schade optrad. Hierin moet je voor je jezelf een afweging maken.